Hoe maak je chocopasta?


choco

Mijn moeder maakte vroeger toen ik nog kind was altijd zelf haar chocopasta, helemaal niet te vergelijken met wat je in de winkel kan kopen. Nu ik zelf al een paar jaartjes een mama ben heb ik even bij mijn mama nagevraagd hoe ik dat moet maken. Ik moet zeggen dat mijn jongens het ontzettend lekker vinden en amper nog chocopasta uit de winkel willen eten. Nu wil ik graag even met jullie delen hoe je dat maakt, het is heel eenvoudig en zo klaar.

Je neemt een tablet chocolade van 200 gram. Welke chocolade dat kies je zelf. Zelf verkies ik de melkchocolade van côte d’or omdat je dan een heel volle smaak krijgt. Dan neem je nog een pakje planta boter van 250 gram en dat smelt je au bain marie.

Als het gesmolten is voeg je een blikje gecondenseerde melk (gesuikerde melk) toe. Alles goed door elkaar mengen, in een hersluitbare pot gieten en laten afkoelen. Zo je hebt je eigen chocopasta! Smakelijk!

Ik heb dan nog een kleine tip om het water dat je gebruikt om de chocolade en de boter au bain marie te smelten niet te verspillen. Als je groentjes zacht moet koken kun je die daar in doen, zo doe je 2 dingen tegelijk.

Als je de chocopasta in een hersluitbare pot gegoten hebt kun je het water met de groenten in een vergiet uitgieten boven de kookpot die je gebruikte om alles te smelten. Zo is het veel gemakkelijker om de pot daarna goed proper te krijgen want chocolade kan nogal plakken2 Reacties

  1. mieke says:

    klinkt lekker ! kan je dat lang bewaren ?

  2. Valerie Dubois says:

    Ik heb daar nooit bij stilgestaan eigenlijk, langer dan een week gaat de chocopasta hier toch niet mee. Maar ik denk toch een tweetal weken als je hem in de koelkast bewaart.

Plaats een reactie