Hoe lesgeven?


Hoe lesgeven? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Reserveer elke dag een bepaalde tijd voor het leren van studievaardigheden. Tien minuten per dag is genoeg om elke vaardigheid te behandelen. Vrije studeer tijd is een goede tijd om deze lessen in te plannen.

Tip 2 Leer de studenten organisatorische vaardigheden. Help de studenten met het organiseren van hun aantekeningen en opdrachten. De studenten zullen leren gebruik te maken van de kalenders, ze leren to-do lists maken en leren hoe zij hun werk moeten organiseren. Mappen en schrijfblokken helpen bij het organiseren. Er zijn veel verschillende manieren van organiseren. Leer de studenten de basisvaardigheden en laat hen daarna kiezen wat zij het beste vinden werken.

Tip 3 Herzie de planvaardigheden. Om goede studievaardigheden te hebben moet een student zijn tijd goed gebruiken. Planvaardigheid bevat het inroosteren van studietijd en plaats, het plannen van de weken om tijd vrij te maken voor (buiten)schoolse verplichtingen en het stellen van doelen en het bijhouden van hun persoonlijke voortgang.

Tip 4 Leg het nut van genoeg slapen uit. Rust kan het lichaam helpen verjongen en focussen. Studenten zouden minstens acht uur slaap per nacht moeten hebben. Met minder dan zes uur slaap gaan de gedachten afdwalen tijdens het studeren en krijgen zij moeite met het onthouden van wat zij aan het leren zijn.Plaats een reactie