Hoe een taal leren?


Hoe een taal leren? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Schrijf je in voor een cursus. Verdiep je in programma’s voor volwasseneneducatie en in het aanbod van kerken, buurthuizen, universiteiten, taalscholen en privélessen. Informeer bij boekhandels en koffiehuizen in de buurt of ze taal conversatielessen organiseren. Zo niet, overweeg dan dit zelf op te starten.

Tip 2 Schaf een goed woordenboek aan dat zowel de Nederlandse taal als de taal die je leert bevat. Hou een lijst bij van nieuwe woorden die je op de cursus of tijdens conversatie leert.

Tip 3 Gebruik index cards om flash cards te maken met nieuwe woorden. Schrijf op de ene kant het woord in je moedertaal en op de andere kant het woord in de vreemde taal. Label alledaagse voorwerpen in en om het huis met post-its of kleine kaartjes.

Tip 4 Reserveer elke dag wat tijd om naar native speakers te luisteren op audiocassettes of Cd’s . Deze programma’s zijn beschikbaar voor alle niveaus, van beginner- tot gevorderden conversatie, en bieden lessen aan die je in je eigen tempo kunt volgen.

Tip 5 Lees kranten en tijdschriften in de vreemde taal. Veel edities kan je online vinden. Hou een dagboek bij in de nieuwe vreemde taal. Huur films in deze taal en schakel de ondertiteling uit. Schrijf of email met een native speaker penvriend.

Tip 6 Onderzoek intensieve studieprogramma’s die bijvoorbeeld gebruikt worden door de EDEO en corporate business. De klas komt dan gedurende een aantal weken elke avond 2 of 3 uur bij elkaar. Studenten worden zo volledig ondergedompeld in de nieuwe taal.Plaats een reactie