Hoe laat je een blijvende indruk achter?


Hoe laat je een blijvende indruk achter? Wij zochten het voor je uit

Profilering. Dat lijkt een cruciaal begrip in deze tijd. Vooral als je een betrekking hebt. Of je nu artiest, ondernemer, vertegenwoordiger of werknemer bent, het is altijd zinvol om wie je bent duidelijk te communiceren aan de ander. Hoe laat je nu de beste indruk achter?

Identiteit.

Wanneer je jezelf moet identificeren aan autoriteiten gebruik je een rijbewijs, paspoort of identiteitskaart. Een hele formele, officiële procedure. De kern is dat je jouw identiteit kenbaar maakt, zoals je naam of nationaliteit. In het onderhouden van relaties is het eigenlijk niet anders. Mensen willen weten wie je bent. Kort en duidelijk weergeven wie jij bent en wat je doet is een hele kunst. Vaak verzaken mensen in details rondom hun professie of kunde, wat het algemeen beeld niet ten goede komt. Het is dus van belang stil te staan bij de vraag: welke indruk laat ik achter.

Hulpmiddelen.

Het meest voorname is dat mensen weten wat jij doet en wie je bent. Uitgaande van deze doelstelling zijn er zaken die je kunnen helpen. Jezelf zichtbaar maken is er één van. Reclame en marketing zijn daarbij toverwoorden. Het zijn complexe termen, maar hun werking is eenvoudig: wat en hoe communiceer je? Grote merken bombarderen je met hun naam en hun artikel op elke willekeurige plek, zo lijkt het. Dat is een manier. Maar om goede relaties op te bouwen is het zinvol om stil te staan bij drukwerk. Denk bijvoorbeeld aan visitekaartjes. Duidelijk en overzichtelijk staat omschreven wie je bent en wat je doet. Wanneer je een organisatie of evenement hebt zijn posters of flyers ook een optie, zodat mensen kennisnemen van jouw activiteit. Een mooi voorbeeld hiervan is flyerzone.be. Hier kun je drukmateriaal bestellen zoals folders en visitekaartjes. Op deze manier maak je jezelf zichtbaar en weten mensen je te bereiken. Want dit is een volgend doel: wanneer men weet wie je bent en wat je doet, willen ze je bereiken. Drukwerk biedt dus oplossingen en ondersteuning van de verspreiding en informatie rondom jouw identiteit.Plaats een reactie