Hoe krijg ik een mooi gazon?


Hoe krijg ik een mooi gazon? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Kies het soort gras dat je nodig hebt, als je gras herzaait. Sommige soorten vragen meer onderhoud, terwijl andere dan weer een andere tolerantie hebben tegen schaduw, droogte en gebruik.Indien je grasperk kwetsbaar is aan slijtage, kies dan voor een soort dat vlug groeit en de grond beschermt.

Tip 2. Maai het gras liever iets hoger dan lager, voorzichtig dat je niet meer dan 1/3 van de plant afmaait. Het te kort maaien verzwakt de wortelen en geeft ook meer kans op onkruid. Een gouden regel is om het gras 4.5 inches hoog te laten groeien en het dan af te maaien tot een hoogte van 3 inches.

Tip 3. Zorg ervoor dat het mes van je grasmaaier scherp is. Botte messen verwonden het gras en maakt het kwetsbaar aan ziekte verwekkende micro organismes.

Tip 4. Laat het afgemaaide gras liggen. Maaiers die voor grondbedekking zorgen geven het voordeel dat ze het afgemaaide gras zeer fijn maaien wat helpt om het beter in de grond te laten penetreren. Aardwormen zorgen er ook voor dat dit fijn afgemaaide gras in de grond terechtkomt, dit komt je grasperk ten goede door voor een goede afloop te zorgen en dat het water goed wordt bijgehouden tijdens een droogte.

Tip 5. Geeft meststof in de herfst tot ongeveer 2 weken na de laatste maaibeurt, dit wordt aangeraden door Cornell Univeristy Extension. De planten zullen het meststof gebruiken om wortelkanelen te groeien, dit zal het gras helpen tijdens de winter periode,

Tip 6. Water het gras tussen 4 am en 8 am zodat de zon het gras vlug zal opdrogen. Je zal het vaker moeten water geven indien je grasperk andere wortels van planten bevat die meedingen voor het vocht. Tijdens een langdurige droogte, stop met water geven en laat het gras slapend.Plaats een reactie