Hoe koekjes bakken?


Hoe koekjes bakken? Wij zochten het voor je uit:

1 ¼ kop zachte boter of margarine
¾ kop verpakte bruine suiker
½ kop geraffineerde suiker
1 ei
1 theelpl vanilla
1 ½ kop meel
1 theelpl bakpoeder
½ theelpl zout
1 theelpl kaneel
¼ theelpl noormuskaat
3 koppen havermout

Stap 1 Verwarm de oven op 375 graden F en bedek een paak bakplaten met bakpapier- of vet de platen in, of gebruik anti-aanbakplaten.

Stap 2 Klop de boter of margarine en de suikers samen in een grote mengkom totdat het romig is.

Stap 3 Voeg het ei en de vanilla toe en klop goed door.

Stap 4 Voeg samen het meel, bakpoeder, zout en de kruiden in een kleinere mengkom.

Stap 5 Voeg het meelmengsel toe aan het boter/margarinemengsel en meng goed door.

Stap 7 Laat het deeg met behulp van afgestreken eetlepels op het koekbakblik vallen.

Stap 8 Bak 8 – 9 minuten voor een taai koekje of 10 – 11 minuten voor een knapperig koekje.

Stap 9 Laat ze 1 minuut afkoelen op het blik, haal ze eraf en plaats ze op een rooster.

Stap 10 De koekjes compleet af laten koelen en bewaren in een goed afgeloten trommel.



Plaats een reactie