Hoe kies ik tussen iOS en Android?


Hoe kies ik tussen iOS en Android? Wij zochten het voor je uit:

De keuze voor een nieuwe telefoon komt uiteindelijk vaak neer op een keuze tussen de twee meest populaire besturingssystemen: Android of iOS. Er zijn talloze verschillende telefoonmerken die op Android draaien. iOS is het eigen besturingssysteem van Apple waardoor alleen de iPhone hiervan gebruik maakt. In dit artikel vergelijken we de twee besturingssystemen met elkaar.

Applicaties en privacy
Zowel Android als iOS heeft de gebruiker ontzettend veel te bieden. Zo hebben beide een enorm aanbod aan applicaties, waarvan je er veel gratis kunt downloaden. Bij Android kan iedereen in principe een applicatie in de App Store plaatsen, waardoor de kans op virussen ook groter wordt. Daar staat weer tegenover dat de apps van iOS over het algemeen van een betere kwaliteit zijn. Een ander groot verschil tussen Android en iOS is de privacy. Hoewel de privacy bij Apple uitstekend is geregeld, biedt iOS niet direct veel mogelijkheden om de privacy zelf in te stellen. Android daarentegen heeft veel mogelijkheden voor de gebruiker om de privacy zelf in te stellen.

Voordelen
De grote voordelen van Android zijn natuurlijk dat je jouw mobiele apparaten eenvoudig kunt integreren met andere Google diensten. Je kunt eenvoudig meerdere accounts aanmaken en je kunt zelf kiezen uit een goedkopere of een dure tablet of smartphone die je beiden op Mobiel.nl kunt vinden. iOS heeft dan weer als voordeel dat de beveiliging erg sterk is en dat alles wordt geregeld door hetzelfde bedrijf dat de smartphones en tablets produceert: Apple. Hierdoor zijn updates over het algemeen direct voor iedere gebruiker wereldwijd beschikbaar.

Nadelen
Beide besturingssystemen hebben natuurlijk ook nadelen. Zo is Android sterk gefragmenteerd, wat betekent dat niet iedere telefoonfabrikant altijd de nieuwste versie van Android of een upgrade direct beschikbaar maakt. Dat komt ook doordat Android op veel verschillende smartphones en tablets beschikbaar is, die lang niet allemaal over dezelfde technische specificaties beschikken. Daar heb je bij iOS uiteraard geen last van. Nadeel van iOS is echter weer dat je meteen ook een duur toestel dient te kopen en dat de opslagcapaciteit niet uit te breiden is.Plaats een reactie