Hoe kan ik afvallen?


Hoe kan ik afvallen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Let op wat je eet. Voeg meer proteïne en vezels aan je dieet toe. Voedingsvezels houden je lichaam slank en gezond en proteïne de effectiviteit van sporten stimuleert.

Tip 2: Gebruik drie tot vier keer per week een springtouw. Dit is een goede oefening voor de dijbenen en is een prima oefening om als warming-up of cool-down methode te gebruiken. Begin door het springtouw voor je lichaam te plaatsen en wisselend je benen op een tempo van joggen op te gooien. Buig lichtjes door je knieën om de terugstoten wanneer je springt klein te houden en houd gedurende de hele oefening je rug recht. Je kunt de moeilijkheidsgraad aanpassen door met beide benen tegelijk te springen in plaats een tempo van joggen aan te houden.

Tip 3: Gebruik de hometrainer, ga zwemmen, joggen of ga snelwandelen. Dit zijn uitstekende aerobic oefeningen die je dijbenen en je hele lichaam weer in vorm brengen. Probeer voor een nog meer effectieve werking van de oefening op je dijbenen te staan in de hometrainer in plaats van te zitten en probeer zo hard mogelijk de pedalen in te trappen. Als je aan het zwemmen bent, beweeg dan je benen tijdens de slagen harder op en neer, zeker als je de rugslag gebruikt. Ga drie tot vier keer per week joggen. Je kunt als je wilt combineren met snelwandelen. Begin door te 30 seconden lang op een aangenaam tempo te joggen en schakel over naar snelwandelen totdat je weer genoeg energie hebt om te joggen. Voer dit wisselend jog en snelwandel patroon voor zo’n 25 – 30 minuten lang, drie dagen per week uit.

Tip 4: Doe drie keer per week squat oefeningen. Begin de eerste drie weken van je squat schema met het gebruiken van je eigen lichaamsgewicht als weerstand. Ga rechtop staan met je voeten op schouderlengte van elkaar. Haal diep adem wanneer je naar beneden zakt om een squat te maken – buig door je knieën totdat je dijbenen parallel zijn met de vloer en zorg ervoor dat je knieën niet voorbij je tenen gaan. Blaas je adem uit wanneer je terug naar een staande positie gaat. Zorg ervoor dat je tijdens deze oefening je rug recht houdt. Voer deze oefening uit in setjes van 10 herhalingen. Voer na drie weken geleidelijk de weerstand op door de oefening met in beide handen gewichten uit te voeren. Wanneer je de oefening steeds beter beheerst, begin dan met het uitvoeren van de oefening in een Smith machine of met een barbell.Plaats een reactie