Hoe je tanden witter maken?


Hoe je tanden witter maken? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Poets en flos regelmatig om vlekken te verminderen of te voorkomen.

Tip 2. Probeer blekende tandpasta’s uit. Ondanks veel reclame voor wordt gemaakt, bleken zij tanden gedeeltelijk en zorgen niet voor een complete remedie. Verzeker je ervan dat de tandpasta een officiële zegel heeft van de Amerikaanse Dentale Associatie (ADA) en uit medisch standpunt is aangetoond dat het tanden effectief bleekt. Heel weinig blekende tandpasta’s zijn enige vorm van medisch onderzoek ondergaan, en welke te grof zijn, kunnen jouw tanden beschadigen of ze heel gevoelig maken.

Tip 3. Zorg ervoor dat je regelmatig jouw gebit laat schoonmaken, om voedsel e tabakvlekken te verwijderen. Geen enkele hoeveelheid schoonmaakbeurten zal de hevige vlekken die achtergelaten werden door tetracyline of systemische ziekten kunnen verwijderen, omdat deze pigmenten binnenin de tanden liggen; je moet agressievere maatregelen tegen deze nemen.

Tip 4. Overweeg de twee opties, een polibehandeling of een thuisbehandeling, voor het bleken van jouw tanden. Een tandarts voert behandelingen uit door de tanden te bedekken met een bleekmiddel en gebruikt daarna periodieke lichtflitsen om de oplossing te activeren. De behandeling duurt 30 tot 60 minuten en de gehele procedure vereist vaak genoeg meerdere afspraken. Bij thuisbehandelingen dragen patiënten een mondkap, uitgerust met bleekmiddel, voor 2 uren per dag voor twee weken, afhankelijk van de hevigheid van de vlekken.

Tip 5. Denk erover na om vernislaagjes te dragen, welke zijn op maat gemaakte omhulsels die aan de tand vastgemaakt worden met harsen. Dit proces vraagt vaak een klein deel van de tandstructuur te verwijderen en is de meest invallende als de duurste behandelingsmogelijkheid.Plaats een reactie