Hoe jaag ik duiven weg?


Hoe jaag ik duiven weg? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Verwijder alle bronnen van voedsel of water rond je huis. Duiven zijn geen selectieve eters en kunnen het huisvuil gebruiken om te overleven.

Tip 2: Zoek naar nesten en verwijder deze om te voorkomen dat de duiven terug blijven komen.

Tip 3: Plaats punten op de dakranden en andere neerstrijk punten om te voorkomen dat duiven hier een nestje bouwen of gaan zitten. Door de omgeving rondom je huis minder gastvrij te maken, maak je de kans dat duiven langskomen kleiner.

Tip 4: Breng gaas aan op het dak omdat dit voor de duif niet prettig rond de voeten voelt waardoor deze niet lang zal blijven.

Tip 5: Installeer een sirene die afgaat via een bewegingssensor op het dak en andere plekken waar duiven zitten. De sirene zal worden geactiveerd wanneer duiven in de buurt zijn en het lawaai zal hen wegjagen. Wanneer de duiven niet meer terug komen kun je het apparaat verwijderen.

Tip 6: Plaats een nep uil in een nabijgelegen boom of op het dak. Deze fungeert als een vogelverschrikker in de zin dat het duiven wegjaagt en voorkomt dat zij terugkomen.

Tip 7: Ren op iedere duif die je op de grond ziet af. De duiven zullen wegvliegen en wanneer dit vaak genoeg gebeurd, is de kans kleiner dat zij terugkomen.Plaats een reactie