Hoe grillen?


Hoe grillen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Zorg ervoor dat het biefstuk niet dikker is dan 4 cm voor het beste resultaat. Biefstuk dat het
best voor grillen is, heeft dunne strepen vet in het vlees. Dit zachte, binnenste vet smelt gedeeltelijk
tijdens het koken en weerhoudt het biefstuk van uitdrogen.

Stap 2 Begin een heet grillvuur. Als je een gasgrill gebruikt, zet het gas dan zo heet mogelijk. Als
je houtskool gebruikt, laat het houtskool dan verhitten totdat het bedekt is met as, spreid het
vervolgens uit zodat je een gelijk bedekte bodem van kolen hebt.

Stap 3 Breng de biefstukken op smaak aan beide kanten door zout zonder jodium en verse gebarste
zwarte pepers te gebruiken. Laat de op smaak gebrachte rauwe biefstukken een paar minuutjes
liggen.

Stap 4 Leg de biefstukken op de hete grill. De grill moet zo heet zijn dat je het hoort sissen als je de
biefstukken erop legt.

Stap 5 Kook elke kant 3 tot 5 minuten. Om van die aantrekkelijke gearceerde grillmarkeringen te
creƫren moet je de biefstukken een halfslag draaien halverwege het koken, aan beide kanten.

Stap 6 Voor het beste resultaat moet je de biefstukken naar andere plekken van de grill verplaatsen
als vlamvormingen zich voordoen.



Plaats een reactie