Hoe goed verkopen?


Hoe goed verkopen? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1: Hoe je eruit ziet is belangrijk en je zult er voor moeten zorgen dat je je beste beentje voor zet. Je hoeft geen model te zijn maar je moet wel te benaderen zijn. Zorg ervoor dat je kleding schoon is en goed past. Houd je haar in een bepaalde style en voor mannen is het belangrijk dat je geschoren bent of dat je gezichtsbeharing bijgehouden is. Het is ook belangrijk om deodorant te spuiten en er voor te zorgen dat je adem fris is.

Tip 2: De volgende stap die je moet zetten is het zorgen dat je klanten op de juiste manier benadert. Je moet er voor zorgen dat je elke klant die de winkel of de afdeling binnenkomt begroet zelfs als je bezig bent met andere dingen. Vraag wanneer je in gesprek bent met een klant veel vragen en luister naar de wensen van de klant. Weet niet al te aggressief met je marketing en begin niet meteen met verkooppraatjes. De eerste taak van je baan is namelijk de klanten helpen met hun behoeften, niet die van jezelf.

Tip 3: Wanneer je eenmal in gesprek bent met een klant probeer dan een oplossing te zoeken voor hetgene waarnaar hij of zij op zoek is. Als de winkel waarin je werkt de klant niet kan helpen, wees hier dan eerlijk in en verspil niet de kostbare tijd van de klant. Eerlijkheid en integriteit zijn de beste manieren om klanten terug te laten keren.

Tip 4: Jouw verkooppraatjes moeten niet ingaan op hoe jij het beste een trucje kunt uithalen om de klant jouw spullen te kopen. In plaats daarvan moet je verkoop zien als onderhandelingen tussen twee geïnteresseerde partijen. Een goede manier om verkoop te benadenen is door het product aan de klant uit te leggen op een manier waarop de klant tijd of geld kan besparen door dit product aan te schaffen. In het geval van kleding, kun je uitleggen hoe een bepaald product ervoor kan zorgen dat je klant er tip top uitziet voor een sollicitatiegesprek of dat je klant een goede indruk achterlaat op klanten. Voorwerpen als mobiele telefoons kunnen verkocht worden als toestellen die er voor zorgen dat de productiviteit beter wordt waardoor er tijd bespaard wordt.

Tip 5: Als je deze basis technieken gebruikt, zal het je opvallen dat jouw verkoopcijfers omhoog zullen gaan.Plaats een reactie