Hoe je auto verkopen?


Welke dingen moet je doen wanneer je je auto wenst te verkopen?

1) Uw wagen laten keuren

Indien je je auto aan een particulier wenst te verkopen dien je eerst je wagen te laten keuren. Een lijst van keuringscentra kan u vinden op www.goca.be

De technische controle is niet verplicht indien je wenst te verkopen aan een garagist of indien de auto voor export dient. In dat geval moet u wel het inschrijvingsbewijs van het voertuig aan de koper afgeven en op de factuur vermelden “technische controle ten laste van de koper”.

2) Je wagen te koop zetten

Indien je je auto aan een particulier wenst te verkopen kan je deze op volgende websites plaatsen, op deze manier bereik je kopers uit heel Belgie!

www.kapaza.be
www.autozone.be
www.vlanauto.be
www.ebay.be
www.autogids.be
….

3) Wat moet ik doen met de inschrijvingsplaat/nummerplaat?

Eens je wagen verkocht is heb je een nummerplaat op overschot. Wat je hiermee moet doen hangt af van je verdere plannen:

U schrijft een nieuw voertuig in
In dit geval behoudt u de platen. Voeg het oude attest bij uw nieuwe aanvraag voor inschrijving. Pas op, de inverkeerstelling van het nieuwe voertuig dient binnen de 4 maanden na de verkoop van het oude voertuig te gebeuren..

U bent niet van plan iets te doen binnen de vier maanden
Zend in dat geval zonder uitstel de oude plaat, bij voorkeur aangetekend, terug naar de DIV.

U heeft uw wagen uitgevoerd of verkocht om te slopen
In dit geval dient de uitvoerder of de sloper het inschrijvingsbewijs naar de DIV terug te sturen, samen met een verklaring dat de wagen werd uitgevoerd of gesloopt.Plaats een reactie