Hoe geld verdienen?


Hoe geld verdienen? Wij zochten het voor je uit:

Over het algemeen verdienen mensen geld door te werken. Ze stellen hun arbeidsmogelijkheden ter beschikking van bedrijven, die hun in ruil voor deze arbeid en tijd voorzien van een inkomen. Dit zijn officiële aangelegenheden, de inkomsten- en uitgavenstromen worden geregistreerd door de overheid.

Het is evident dat dit niet de enige manier is om geld te verdienen. Geld verdienen lukt ook door het opknappen van kleine klusjes voor vrienden, familie, buren… Wie origineel uit de hoek wil komen kan gaan denken aan : deelnemen aan medische –of andere- onderzoeken, bedelen, deelnemen aan wedstrijden of gokken.

Ik verduidelijk even de verschillende mogelijkheden.

Een job zoeken

Een job hebben is de meest courante vorm van geld verdienen. Het merendeel van de individuen in onze maatschappij gaan elke dag uit werken en verdienen daarmee hun brood.

Een job vinden bestaat uit een aantal stappen :

1. Inschrijven bij een interimbureau of zelf actief zoeken in jobaankondigingen:

hier vinden we ook diverse sites voor zoals vb. www.randstad.be ,

www.vdab.be , www.monster.be ,… en talrijke sites die te vinden zijn via de zoekrobot Google.

2. Een sollicitatiebrief verzenden naar de aannemer naar keuze. Een sollicitatiebrief opstellen kan eenvoudig met de hulp van de bovenstaande site van randstad.

3. Indien succes met de brief, gaan solliciteren.
4. Indien positief gesprek : job gevonden.

Mensen die geen specifieke opleiding hadden en niet goed weten welke job ze zouden kunnen of willen vervullen kunnen zich wenden tot het vdab voor een gepaste opleiding.

2. Kleine klusjes opknappen bij vrienden

Het kan goed zijn dat je nog aan het studeren bent of wel al werk hebt en toch nog wilt bijverdienen. Dan is het handig om de mensen in de omgeving te laten weten dat je ter hun beschikking staat om eventuele kleine klusjes op te knappen tegen een kleine vergoeding.

Lijst met klusjes :

– Verven
– Babysitten
– Planten/dieren verzorgen tijdens afwezigheid
– Gras maaien
– Tuin onderhouden
– Opruimen / opkuisen
– Bijles geven
– Hond uitlaten
– Boodschappen doen
– Huishoudhulp
– Au pair in het buitenland

Overige manieren om geld te verdienen

Deelnemen aan medische onderzoeken

In de kranten en tijdschriften staan geregeld oproepen gericht aan mensen die extra geld willen verdienen. Deze onderzoeken zijn uiteraard veilig en gebeuren onder de permanentie van dokters. De vergoedingen voor deze onderzoeken variëren maar zijn zeker niet te onderschatten.

Deelnemen aan online-onderzoeken

Vele sites bieden de mogelijkheid aan om deel te nemen aan online onderzoeken of enquêtes in ruil voor een kleine vergoeding per ingevulde enquête. Zie onder deze categorie ook de site van Opinie.nl , waar je tegen een vergoeding enquêtes kan invullen.

Bedelen

Voorbijgangers entertainen in een drukke winkelstraat, het is dikwijls de laatste optie.Gewoon bedelen brengt meestal niet veel op, terwijl getalenteerde musici op heel wat belangstelling en klein geld kunnen rekenen.

Deelnemen aan wedstrijden /gokken of loterij

Geregeld het internet eens afspeuren naar wedstrijden of gratis spullen werpt zeker zijn vruchten af; elke week staan er wel nieuwe wedstrijden en giften online.

Gokken en loterij zijn misschien wel de slechtste alternatieve middelen om geld te verdienen. Gokken en loterij kunnen bergen geld opbrengen, maar dit is helaas niet voor het grote deel onder de mensen weggelegd. De meesten winnen amper genoeg om hun biljet terug te verdienen.Plaats een reactie