Hoe frituren?


Hoe frituren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Doe bloem, zout, peper, paprikapoeder en cayennepeper in een plastic zak en meng het door te schudden.

Stap 2 Voeg nu in stukken gesneden kip toe, met of zonder bot (kleinere stukken worden sneller gaar, dus overweeg om de kippenborsten nog een keer door te snijden). Schud nogmaals met de zak om de kip met een gekruide bloem laag te bedekken.

Stap 3 Verhit op matig hoog vuur een eetlepel olie in een zware koekenpan (bij voorkeur gietijzer) tot aan 175 °C. Gebruik indien mogelijk een 5cm diepe pan om spatten te verminderen.

Stap 4 Schud het overtollige bloem van de kip en leg de stukjes één voor één in de pan zodra de olie heet is. Zorg ervoor dat de stukken elkaar niet raken in de pan. Bak de kip in verschillende porties als de pan niet groot genoeg is.

Stap 5 Bak de kipstukken ongeveer 10 minuten per kant en pas de temperatuur aan terwijl de kip aan het bakken is. Zorg ervoor dat de olie niet warmer wordt dan 190°C, controleer dit met behulp van een frituurthermometer.

Stap 6 Laat de kip op keukenpapier uitlekken.



Plaats een reactie