Hoe fotos verkleinen?


Hoe fotos verkleinen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Start je computer op en zoek het JPG bestand waarvan je de maat wilt aanpassen. Klik met de rechter muisknop op het bestand en druk daarna op “Copy”, of selecteer het bestand en kies de optie “Copy” uit de het Edit menu. Gebruik daarna de “Paste” optie uit hetzelfde Edit menu om een kopie van het JPG bestand te maken zodat je altijd een back-up hebt van het originele plaatje.

Stap 2: Open een fotobewerkingsprogramma. Als je nog geen fotobewerkingsprogramma of ander grafisch ontwerp programma op jouw computer geïnstalleerd, gebruik dan een gratis fotobewerkingsprogramma zooals Aviary.com of Pixlr.com of schaf een grafisch ontwerp programma zoals Adobe Photoshop of CorelDRAW aan.

Stap 3: Open het JPG bestand dat je wilt vergroten of verkleinen. Klik op de “File” optie boven in je fotobewerkingsprogramma en druk op “Open”. Zoek het JPG bestand dat je wilt vergroten of verkleinen en druk daarna op “Ok”. Als je een online fotobewerkingsprogamma gebruikt, zul je het eerst JPG bestand moeten uploaden in plaats van het bestand direct vanaf je harde schijf te openen.

Stap 4: Open het “Image” of “Edit” menu in jouw fotobewerkingsprogramma. Selecteer daarna het “Image Size”, “Image Resize” of het “Preferences” menu (naam is afhankelijk van welk programma je gebruikt. Vul de dimensies in pixels die overeenkomen met de door jouw gewenste afmetingen. Zorg ervoor dat je de lengte en breedte in dezelfde verhouding laat staan om te voorkomen dat de afbeelding wordt vervormd. Een voorbeeld: als de breedte van de originele afbeelding twee keer zo groot is als de lengte, dan moet de breedte van de aangepaste afbeelding ook twee keer zo breed zijn. Druk op “Ok” om de afbeelding met de nieuwe afmetingen te bekijken.

Stap 5: Sla het nieuwe JPG bestand op. Ga naar het “File” menu en druk op “Save” om de wijzigingen op te slaan.Plaats een reactie