Hoe fietsmaat meten?


Hoe fietsmaat meten? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Sta op blote voeten met je rug tegen de muur geleund. Trek je fiets tenue aan voor het meten, vooral wanneer je korte broek extra vulling in de binnennaad hebt. Plaats een liniaal of een boek tussen je benen op een manier zodat deze tot aan de binnenkant van je broek komt te zitten. Markeer de muur op de plek waar de liniaal of het boek zich bevindt en doe een stap naar voren. Meet de afstand tussen de vloer en de markering op de muur in centimeters. Dit is je binnenbeenlengte in cm’s.

Stap 2: Bereken jouw ideale fietsmaat door de binnenbeenlengte in cm’s met 0,65 te vermenigvuldigen voor een fietsframe waarbij de maat met een afstand van het midden de midden tot midden afstand refereert. Wanneer de framemaat refereert naar de afstand van het midden tot naar de bovenkant, zul je de binnenbeenlengte in cm’s met 0,67 moeten vermenigvuldigen.

Stap 3: Zet, indien nodig, deze maat om naar de ideale maat voor jouw mountanbike. Trek 10 cm af van de maat van een reguliere fiets. Zet deze maat om naar inches en je hebt de maat voor jouw mountainbike.Plaats een reactie