Hoe evalueren?


Hoe evalueren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Maak goed en gemakkelijk duidelijk wat je onderwerp is. Dit kun je in de titel doen of als een kopje van je opstel.

Stap 2 Vermeld je evaluatie van het onderwerp. Jouw mening is misschien gelaagd zijn, maar het moet zo beknopt mogelijk vermeld worden.

Stap 3 Gebruik je evaluatieverslag om overtuigend bewijsmateriaal te leveren dat jouw mening aanmoedigt door verwijzingen te citeren die jouw standpunt handhaven en door logisch te beredeneren om te tonen dat jouw evaluatie correct is.

Stap 4 Schrijf tegengestelde standpunten op om te tonen dat jij je bewust bent dat er verschillende standpunten en meningen over het onderwerp zijn die jij evalueert. Maak gebruik van beredeneringen en geciteerde verwijzingen om aan te tonen waarom tegengestelde standpunten onjuist zijn of in ieder geval niet zo op punt als jouw evaluatie.

Stap 5 Voeg jouw aanmoedigend bewijsmateriaal toe, zodat je de lezer bijkomende redenen geeft om te geloven dat jouw evaluatie correct is.

Stap 6 Beƫindig je verslag door het onderwerp van de analyse te herhalen, gevolgd door een vermelding van jouw mening over het onderwerp en dat jouw geschreven stuk bewijst dat jouw evaluatie een goede is.Plaats een reactie