Hoe engels leren?


Hoe engels leren? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Wees consequent. Om een nieuwe taal te leren moet je veel oefenen, dus besteed tenminste 1 uur per dag aan het uitbreiden van je woordenschat, grammatica regels of de uitspraak.

Tip 2 Maak gebruik van je plaatselijke bibliotheek. In veel plaatsen hebben bibliotheken hun eigen ESL center (English as a Second Language/Engels als tweede taal). Is dit niet het geval in jouw buurt, vraag dan de bibliothecaris om boeken, Cd’s en Dvd’s om Engels te leren. Veel bibliotheken hebben groepen die samen komen om de uitspraak te oefenen of houden lezingen die je kunt bijwonen om je luistervaardigheid te verbeteren.

Tip 3 Lees zo veel mogelijk, en focus niet alleen op boeken. Dit kan in het begin te moeilijk en te vermoeiend zijn. Oefen met het lezen van dingen die je tegenkomt in het dagelijks leven zoals verkeersborden, verpakking van ontbijtgranen of tandpasta, advertenties, folders of brochures.

Tip 4 Maak gebruik van het internet. Oefen door blogs en websites te lezen, sluit je aan bij forums en chat rooms, zoek penvrienden en luister naar liedjes of kijk Engelse films. Er zijn ook tal van gratis sites die grammaticalessen, podcasts voor luistervaardigheid oefening en quizzen aanbieden om je vooruitgang te testen.

Tip 5 Omring jezelf zoveel mogelijk met de Engelse taal. Zoek zoveel mogelijk contact met native speakers. Oefen door films te kijken met de ondertitelingsfunctie aan, zodat je de geluiden met de woorden kunt verbinden. Zoek op internet naar de tekst van een liedje en zing mee.Plaats een reactie