Hoe een zoldervloer isoleren?


Hoe een zoldervloer isoleren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Rol de glasvezel vulling af en plaats het in de gaten tussen de dwarsbalken van de zoldervloer met de verdamping barrière naar beneden toe, weg van jou.

Stap 2. Gebruik glasvezel vulling zonder verdamping barrière om rond de schouwsteen aan te brengen. Laat 5 cm ruimte tussen de schouwsteen en het isolatie materiaal. Snij het isolatie materiaal af met een gereedschap mes en steek de stukken achter pijpen of andere obstructies, wees voorzichtig dat je het niet plat drukt daar dit de doeltreffendheid van het isolatie materiaal verminderd.

Stap 3. Dek de elektrische junctie dozen af (waar de verbindingen tussen 2 sets elektrische draden worden gemaakt). Elektrische eindproducten, zoals lichten/lampen ingebouwd in het plafond van de vloer eronder moeten niet afgedekt worden, daar waar de elektrische verbindingen en apparaten zijn geïnstalleerd op zolder boven de woonkamer zodat het eindproduct verzonken wordt met het plafond van de woonkamer. Laat 7 cm rond de lichten om ze koel te houden en de kans op brand door oververhitting van het isolatie materiaal rond de elektriciteit te verminderen. Bouw een leiplaat rond het elektrisch materiaal door stukken hout van 5 bij 10 cm verticaal van de dwarsbalk te plaatsen aan iedere kant van het elektrisch materiaal. Deze planken vormen een soort dam en zullen het isolatie materiaal van de lampen weghouden.

Stap 4. Installeer een tweede laag glasvezel vulling als je een hogere “R” waarde wenst. Doorprik de verdamping barrière met een klein puntig voorwerp zoals een nagel, plaats de gaten 5 a 7 cm uit elkaar. Dit voorkomt de ophoping van vocht tussen de 2 lagen. Plaats de tweede laag isolatie materiaal bovenop en over de eerste laag glasvezel vulling, zodat het 90 graden in de andere richting ligt. Zorg ervoor dat de stukken in de tweede laag isolatie materiaal mooi tegen elkaar passen zonder gaten tussen elkaar en de uiteinden. Deze tweede laag bedekt en isoleert de dwarsbalken van de vloer, wat anders zou toelaten dat warme lucht er doorgaat omdat de eerste laag isolatie er tussen ligt in plaats van erover.Plaats een reactie