Hoe een rotstuin maken?


Hoe een rotstuin maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Kies het soort rotsen en stenen voor je rotstuin. Zachtere rots blijkt meer efficient in het behouden van de natuurlijke, verweerde look gewenst in een rotstuin. Laat ook het soort rots eenvormig in structuur en kleur.

Stap 2. Begin je zoektocht naar stenen door gewoon wat rond te vragen. Vaak geven mensen stenen gewoon weg daar ze moeilijk te vervoeren zijn en weg te doen zijn. Vele bouw bedrijven willen best de gevonden stenen/rotsen op hun bouwsite weggeven. Stenen en rotsen kunnen ook bij mijnen en steengroeven gekocht worden.

Stap 3. Schik de stenen. Voor een meer natuurlijke look moet je ervoor zorgen dat de stenen/rotsen goed onderlegd zijn. Gebruik geen motieven. Indien je eind resultaat een Japanese Zen tuin wordt hou de hoeveelheid stenen/rotsen dan tot een minimum.

Stap 4. Kies de planten voor je rotstuin. Dit zijn meestal kleinere soorten dat de voorkeur geven aan een droge bodem met weinig water. De planten moeten over het algemeen om weining onderhoud vragen. Een brede waaier van planten kan werken, afhankelijk van het klimaat waar de rotstuin zich bevind. In koudere klimaten, gebruik je traditionele Alpen planten. Voor warmere klimaten kan je planten gebruiken zoals cactussen.

Stap 5. Bereid de bodem voor de planten voor door zand en bodemgrond te mengen. Planten dat tussen stenen/rotsen leven moeten in heel droge grond leven dat vlug afloopt.

Stap 6. Schik de planten op een natuurlijke manier. Om dit te bereiken, vermijd dan symmetrische en gelijke motieven.Plaats een reactie