Hoe zorg je ervoor dat katten je tuin niet meer gebruiken als toilet?


kat

Hoe zorg je ervoor dat katten je tuin niet meer gebruiken als openlucht toilet, waar ze hun behoefte in doen (wat behoorlijk kan stinken) ?

Dit kan je makkelijk voorkomen door koffiegruis tussen je planten te doen. Katten hebben dit niet graag en zullen je planten voortaan met rust laten. Bovendien zetten de aardwormen het koffiegruis om, in makkelijk op te nemen voedingsstoffen voor de planten, waardoor die er ook mooier gaan uitzien5 Reacties

 1. eef says:

  Koffiegruis is gewoon gemalen koffie? of de drab uit het filter na het koffie zetten?

 2. tineke says:

  koffiegruis is de drap uit de filter na het koffiezetten! kmoet wel zeggen hier gaat dat maar vroeger bij mijn moeder deden ze het dan wel op het gras omdat er daar in de wijk heel veel katten zaten, dus zo een goed middel is het niet als je het gras moet afrijden.

 3. Linda says:

  Jawel, koffiegruis is wat rest, nadat je koffie gemaakt hebt.
  Als middel voor op het gras, zou ik het niet gebruiken; wel tussen vaste planten.
  Opgelet: eenmaal een tuin “stinkt” naar kattepis, dan houdt zelfs koffiegruis hen niet tegen en is de geur van de aanwezig zijnde urine sterker dan het effect van het gruis (of drap)

 4. Cappon Hannelore says:

  Ik heb ooit nog gehoord dat peper strooien ook werkt. Katten hebben blijkbaar een hartgrondige hekel
  aan de geur van peper. Ik weet niet ik hoeverre dit in de praktijk mogelijk is om te doen, wij hebben er (gelukkig) nog geen last van.

 5. test kid says:

  Op deze website kan je planten en tips vinden om katten uit je tuin te houden (of af te leiden naar plekken waar ze wel mogen komen)

  http://users.skynet.be/hofmeester/tuinartikels/katten%20uit%20de%20tuin%20houden%20tuinen%20kattenvrij%20met%20planten.htm

Plaats een reactie