Hoe een partitie verwijderen?


Hoe een partitie verwijderen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Maak een reservekopie van alle gegevens die op de partitie staat die je wilt verwijderen, daar deze procedure alle gegevens in de verwijderde partitie zal wissen. Om toegang te krijgen tot een bepaalde partitie, selecteer: “Mijn Computer” uit het Start menu (toegankelijk via de start toets links onderaan het scherm), dubbelklik de gewenste partitie in de lijst met harde schijven.

Stap 2. Sluit alle programma’s eens je een reservekopie gemaakt hebt van al je gegevens. Klik rechts op “Mijn Computer” in je Start menu en selecteer: “Beheren”. Als je Vista gebruikt, selecteer dan “doorgaan” wanneer geprompt wordt voor toelating.

Stap 3. Selecteer “schijf beheer” van het menu aan de linkerkant. Dit zal de disk beheerder koppeling openen, dit kan een minuutje duren.

Stap 4. Selecteer je gewenste partitie door er een maal links op te klikken. Klik er dan rechts op en selecteer “ volume wissen” (gekenmerkt als “partitie wissen” in XP). Je zal geprompt worden of je al dan niet wilt doorgaan, en verwittigd worden dat alle gegevens verloren zullen zijn.

Stap 5. Selecteer “Ja” tijdens de prompt, je partitie is nu gewist.Plaats een reactie