Hoe een logo maken?


Hoe een logo maken? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Een logo maken voor een bedrijf kan zo simpel of ingewikkeld zijn zoals jij het zelf wil. Je kan er zelfs 1 maken in Microsoft Word als je dat wil. Hoewel, als je gewoon bent te werken met fotobewerkingssoftware zoals, Adobe Photoshop, dan kan je de hele afbeelding vanaf nul beginnen. Als je niet gewoon bent met Photoshop of andere fotobewerkingssoftware te werken, lees dan stap 2 en ga dan door naar stap 9.

Stap 2. Een goed logo is gemakkelijk te lezen en niet ingewikkeld. Denk over de bedrijven waar je iedere dag zaken meedoet en kijk naar hun logos. Denk over Intel, of Heinz, of Kellogg’s. Deze hebben allemaal simpele logos die gemakkelijk te lezen en te herkennen zijn. Dus denk simpel en denk na welke elementen jij in je logo wilt. Vraag aan jezelf, wil ik enkel de bedrijfsnaam, of wil ik ook foto’s toevoegen? Zoek uit waar je juist naar op zoek bent en ga dan naar Stap 3 als je het alleen ontwerpt, of ga naar Stap 9 als je wat hulp nodig hebt.

Stap 3. Als je het logo zelf gaat ontwerpen. Is het best om te beginnen met de naam van jou bedrijf en een lettertype dat je leuk vind. Je kan een gewoon lettertype gebruiken aangeboden door Adobe Photoshop of je kan gratis lettertypes vinden op het web. Er zijn veel websites met lettertypes zoals, cooltext, 1001freefonts, dafont, of urbanfonts om er maar enkele te noemen. Ik heb links naar deze site onderaan dit artikel geplaatst.

Stap 4. Nadat je verschillende lettertypes gevonden hebt die je leuk vind, download ze dan op je computer en ga dan naar de fotobewerkingssoftware om het eindontwerp te maken. Eens het geladen is, creëer dan een nieuw werkblad en zorg ervoor dat het een doorzichtige achtergrond heeft zodat je het logo op een webpagina kan gebruiken. Maak het werkblad minstens 25 cm op 25 cm zodat je voldoende ruimte hebt om te werken.

Stap 5. Type nu de naam van je bedrijf in en kijk hoe het andere lettertype eruit ziet. Als je bedrijf twee namen heeft, probeer ze dan boven elkaar te zetten, of maak een groter dan de andere. Speel wat met de tekst om ideeën op te doen. Je kan zelfs bepaalde letters groter of kleiner maken.

Stap 6. Nu moet je beslissen of je een foto aan het logo gaat toevoegen. Je kan hier ook gratis afbeeldingen downloaden van het web zolang je de auteursrechten en gebruiksovereenkomst leest die bij de afbeeldingen staan. Stapelfoto’s kunnen een goed startpunt zijn als je een afbeelding gaat downloaden. Als je er zelf een gaat creëren begin dan met iets simpels. Denk na over wat je bedrijf gaat doen en denk na over ideeën.

Stap 7. In Adobe Photoshop kan je het standaard vormingsgereedschap gebruiken als startpunt. Er zijn veel afbeeldingen die je kan gebruiken en aanpassen naar iets wat je leuk vind. Hoe meer je weet over Adobe of je eigen fotobewerkingssoftware, hoe meer je kan doen met je afbeelding.

Stap 8. Nu dat je logo af is kan je het bewaren als een gif bestand voor gebruik op het internet of het kleiner maken om adressenkaartjes te maken of eender wat je er ook maar mee moet doen.

Stap 9. Als je de afbeelding niet alleen wilt maken dan zijn er veel websites die je kan gebruiken om je logo te maken. Cooltext heeft enkele logos die je gratis kan maken. Vistaprint laat je gratis een logo maken om op hun producten te gebruiken, maar het rekent geld aan om de afbeelding te downloaden. Er zijn andere websites zoals LogoYes die veel ontwerpen hebben die jij kan gebruiken om je eigen ontwerp te maken. Er is ook een software programma dat je kan kopen om je te helpen een logo te ontwerpen. Dit noemt logosmartz.Plaats een reactie