Hoe een harde schijf herstellen?


Hoe een harde schijf herstellen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Wees op je hoede voor aanwijzingen dat je computer op het punt staat te crashen of te stoppen met werken. Extreme traagheid, herhaaldelijke blauwe schermen, biepjes of klikken vanuit het apparaat zijn soms tekenen dat de harde schijf van de computer gaat crashen. Als je het een klikkend, schrapend of malend geluid hort, zorg er dan voor dat je meteen je computer afsluit of uitschakelt. Door actie te ondernemen voorkom je data verlies.

Stap 2: Zet de computer uit en zet deze weer aan. Soms kan een harde schijf crash gemakkelijk hersteld worden door de PC uit te zetten. Schakel dan, na een aantal minuten wachten, de PC weer aan. De eerste keer dat de harde schijf crasht hoeft niet ernstig zijn, maar als het vaker gebeurd, begin dan met het aanmaken van een volledige systeem backup, als je dit nog niet gedaan hebt, om het mogelijk te maken je data te kunnen herstellen indien het onvermijdelijke gebeurt.

Stap 3: Zorg ervoor dat je harde schijf en andere interne onderdelen goed vast op zijn plek zitten. Als Stap 1 en Stap 2 niet werken, dan is het misschien nodig om de computer kast te openen om een aantal verbindingen te controleren. Soms kunnen verbindingen los komen, vooral als je vaak je computer kast verplaatst. De symptomen die dan plaatsvinden, zijn hetzelfde wanneer de harde schijf gecrasht is, namelijk het geven van een “disk error” wanneer je je computer opstart. Schakel eerst je computer uit and koppel deze los. Verwijder dan het omhulsel van je computer kast. Druk elke connector aan om deze goed vast te zetten. Plaats het omhulsel weer over de kast, sluit de kabels van je computer aan en druk op de Power knop.

Stap 4: Plaats de boot disk in de computer en probeer je computer op te starten met behulp van deze schijf. Als dit mogelijk is, kun je je besturingssysteem opnieuw installeren. Na het installen van de software, ga dan verder met het herstellen van data met behulp van je Ghost CD of je backup.

Stap 5: Gebruik een nood herstel disk om je computer weer aan de praat. Kies er dan voor om te herstellen vanaf de laatst gebruikte werkende configuratie.

Stap 6: Installeer je besturingssysteem opnieuw door je de installatie of systeemherstel CD-rom te gebruiken die geleverd is met de aankoop van je computer. Deze neemt je door een aantal stappen waaronder het formatteren van je harde schijf welke alle data van je harde schijf wist. Gebruik dit alleen als laatste optie.

Stap 7: Herstel je data door herstel software of je meest recentelijke backup te gebruiken nadat je je besturingssysteem opnieuw hebt geïnstalleerd in de vorige stap.

Stap 8: Installeer de applicaties die niet standaard met je computer meekomen, toen je de gekocht hebt, opnieuw. Voorbeelden van dit soort applicaties zijn Adobe Photoshop, anti-virus software en software om films te maken.



Plaats een reactie