Hoe externe harde schijf formateren mac?


Hoe externe harde schijf formateren mac? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Open de systeem eenheid, normaal benaamd als “Macintosh HD. Open toepassingen, dan hulp middelen en dubbelklik het “hulpmiddelen disc” programma om het te openen. Er zal een venster openen met een lijst van al de schijven op je computer.

Stap 2. Selecteer aan de linker kant de schijf die je wenst te formateren. Het is onmogelijk om de startup schijf te formateren tenzijn het systeem opgeboot is vanaf de installerings schijf. Het is belangrijk te weten dat indien je de startup schijf formateert alle data op deze schijf permanent verwijderd zal worden. Indien u dit van plan bent, maak dan back ups van alle belangrijke files en applicaties/toepassingen.

Stap 3. Klik op de “wis” tab rechts van de lijst met schijven. Het venster zal nu de opties aangeven om de harde schijf te wissen en het te formateren om het op de Macintosh computer te laten werken.

Stap 4. Selecteer de Volume Formaat van de pop up lijst. In meeste gevallen is het het beste om het op de standaard “Mac OS extended (journaled) instelling te laten staan. Deze instelling is de beste optie voor Mac OS. Indien er andere vereisten zijn voor de schijf, selecteer dan het formaat dat het beste aan je behoeften voldoet. Indien je vragen hebt over de formatering, ga dan naar de gebruikers gids van Apple.

Stap 5. Geef een naam aan de harde schijf. Type een naam voor de schijf in het veld waar erom gevraagd wordt. Deze naam zal altijd verschijnen wanneer de schijf gebruikt wordt op een Macintosh computer.

Stap 6. Klik op de wis knop. Een venster zal openen met de vraag om de wis procedure te verifieren. Klik op de wis knop in dit veld om te beginnen met het wissen van de schijf. Eens het wissen gedaan is zal de schijf met naam verschijnen aan de linkerkant van het venster met de lijst van schijven, het zal ook te zien zijn op het bureau blad van de Macintosh computer.Plaats een reactie