Hoe een hamster tam maken?


Hoe een hamster tam maken? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Tem een hamster door het enkele dagen alleen in zijn nieuwe kooi te laten. Je nieuwe hamster zal enorm zenuwachtig en gejaagd zijn terwijl het aan zijn nieuwe omgeving went, en het zal niet reageren op training of manieren om het te temmen. Je kan beginnen je nieuwe hamster te temmen eens het een routine in zijn nieuwe leefomgeving begint te volgen, zoals een nest maken, op onderzoek uit gaat en regelmatig eet en drinkt.

Tip 2. Roep je nieuwe huisdier bij zijn naam iedere keer je er mee omgaat. Hamsters kunnen na een tijdje reageren op hun naam, en het zal gemakkelijker zijn hem te temmen eens hij aan je stem gewoon is. Je moet je hamster met zijn naam aanspreken iedere keer je het eten of drinken geeft.

Tip 3. Draag dikke handschoenen om je vingers te beschermen wanneer je jouw hamster begint te temmen, dit zal helpen te voorkomen dat de hamster te laten vallen als hij je bijt. Eens je hamster doorheeft dat jij niet afschrikt door zijn bijtgedrag, zal het rustiger worden en je beginnen te vertrouwen.

Tip 4. Leg wat hamster eten naast je hand, en laat je hamster toe te eten zonder het aan te raken. Dit laat de hamster toe om gewoon te worden aan de aanwezigheid van je hand.

Tip 5. Aai je hamster terwijl het eet. Wees aardig en aai het rustig over zijn rug tot hij zich op zijn gemak voelt met jouw aanraking.

Tip 6. Leg wat hamster eten in je gehandschoende hand, en laat het toe te eten. Laat de hamster op speelse manier je hand onderzoeken alvorens je probeert je vingers te bewegen om zijn rug te aaien. Vermijd plotse bewegingen, en hou je hand altijd op enkele centimeters boven de grond.Plaats een reactie