Hoe een grafiek maken in excel 2007?


Hoe een grafiek maken in excel 2007? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Creëer data dat in een grafiek kan weergegeven worden. Open Excel 2007, open ook een bestaand werkblad of gebruik de standaard versie. Geef data in of creëer data dat kan weergegeven worden in een grafiek, bijvoorbeeld het aantal afgesloten verkopen per product over een bepaalde tijdsspanne. Deze data moet in de vorm van een tabel zijn, met de waarde elementen in een tabel in de linkse kolom en de data, of informatie over de elementen in de velden tegenover ieder element. Meer dan een serie, bijvoorbeeld de kwartalen in een jaar, kunnen bij ieder element bijgezet worden. Geef de data series titels bovenaan de tabel en laat geen enkele blanke ruimten in de tabel.

Stap 2. Selecteer de data die je in een grafiek gaat weergeven. Klik links en sleep een doos rond de data om het te selecteren. Zorg ervoor dat je zowel de data als de labels inhoud.

Stap 3. Kies het soort grafiek. Selecteer “invoegen” op het Excel 2007 lint en kies dan tussen de aangeboden soorten grafieken in de “grafieken” sectie. Voor een grafiek dat niet getoond wordt, selecteer het “andere grafieken” icoon. De grafiek zal op het werkblad geplaatst worden bij de data tafel. Standaard, zal de serie opgesomd worden onderaan, of “x-axis”, en de elementen zullen aan de kant getoond worden. De waarde elementen zullen aan de linkerkant getoond worden, of als “y-axis” in de grafiek.

Stap 4. Plaats de grafiek. Klik links op eender welke witte ruimte in de grafiek, en sleep het naar de gewenste locatie.

Stap 5. Formateer de grafiek. Klik rechts op de grafiek en er zullen verschillende opties zichtbaar worden in een veld. Verander het lettertype dat in de grafiek wordt afgebeeld, verander het soort grafiek en kies verschillende grafiek data door de relevante onderwerpen uit de lijst te kiezen. Om het uitzicht van de grafiek te veranderen, selecteer, “formateer grafiek gebied” en kies tussen de verschillende opties om de “vullen”, “randkleur”, “rand stijlen”, “schaduw” en “3D formaat van de grafiek te veranderen.Plaats een reactie