Hoe een gazon onderhouden?


Hoe een gazon onderhouden? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Maai het gras altijd op de juiste mes instelling. Maai nooit meer dan 1/3 van het mes af, en vermijd om het gras te maaien op het laagste mes instelling. Als het gras op hogere lengte is afgemaaid, is het minder duur daar het minder water nodig heeft. De uiteinden van de grassprieten worden ook dikker en ze hebben de natuurlijke drang om waterverdamping van de onderliggende grond tegen te gaan. Onkruid groeit ook minder snel als het gras wat langer is.

In de herfst kan je het gras kort maaien, vooral de laatste maaibeurt voor het begin van de winter, daar het schimmelgroei zal tegengaan dat ontstaat door sneeuwval, het zal ook voorkomen dat het gras bij elkaar gedrukt wordt.

Tip 2. Het grasperk moet regelmatig nagekeken worden op ziektes, insecten en onkruid. Grasperk ziektes kunnen tegen gegaan worden door het gebruik van turf variëteiten en chemische middelen om schimmel te bestrijden.
Wortels hebben zuurstof, water en voedingsstoffen nodig; samengeperste grond verhindert de stroom van zuurstof uit de atmosfeer naar de wortels toe. Grasperk ziektes worden veroorzaakt door schimmels; schimmel bestrijders kunnen gebruikt worden om dit onder controle te houden.

Breng broadleaf Weed control aan tijdens het einde van de lente en herfst om hardnekkig onkruid groei tegen te gaan.

Tip 3. Meeste grasperken moeten ieder jaar bemest worden, daar ze meer nitrogeen, fosfor en potassium nodig hebben dan in de grond aanwezig is. Grasperken moeten bemest worden om hun kleur, dichtheid en kracht te behouden. Gezonde grasperken zijn beter bestand tegen hitte, droogte en verkeer. De hoeveelheid meststof die je gebruikt en de timing kan de turf en grondwater beïnvloeden.

Gebruik gras voedselstof om je zaadjes een goede start te geven, doe dit laat in de lente en herfst wanneer je zaait of overzaait.

Laat geen kans voorbij gaan om tijdens de herfst maanden je gras te hernieuwen.Plaats een reactie