Hoe een distributieriem vervangen?


Hoe een distributieriem vervangen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Koppel de accu los en verwijder de verdeelkap. Als je auto geen verdeler heeft, zorg er dan voor dat de sensor voor de nokaspositie op de punt dichtst bij de krukas ligt. Raadpleeg een reparatie handleiding voor jouw specifieke automodel om dit de bevestigen.

Stap 2: Draai de motor zo dat de afstelmerkpunt op de krukas op een lijn zit met de nullijn van het afstelmerkpunt. Draai de motor tot dat de distributierotor is op de juiste alignering is met de merkpunt aangegeven op de behuizing van de verdeler.

Stap 3: Verwijder moeren, schroeven en andere riemen en onderdelen die in de weg liggen voor het verwijderen van de distributieriem. Elk model is anders en heeft andere onderdelen die in de weg van de distributieriem zijn geplaatst. Raadpleeg een handleiding voor de specifieke onderdelen en hoe deze op de juiste manier te verwijderen.

Stap 4: Maak de spanrol en de bevestigingsbouten van de distributieriem losser maar verwijder deze niet. Schuif de riemspanner weg van de riem en zet de bevestingsbouten weer strakker aan om deze op zijn plek te houden.

Stap 5: Schuif de distributieriem af en verwijder deze van de motor. Deze moet makkelijk te verschuiven zijn nadat de riemspanner is losgemaakt.

Stap 6: Vervang de distributieriem met een nieuwe en keer de stappen om de distributieriem te verwijderen om. Lees de handleiding van de motor door om te zien hoe stevig de riemspanner schroeven en andere schroeven aangedraaid moeten worden bij het vervangen van de onderdelen. Zorg ervoor dat de merkpunten op de wielen altijd op een lijn met elkaar staan.Plaats een reactie