Hoe een bestaand dak isoleren?


Hoe een bestaand dak isoleren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Plaats schuimrubber panelen tegen de steunbalken van de vloer, dak of muren. Nagel de panelen tegen het hout met dak nagels met ronde kop. De plastiek dopjes op de nagel zullen voorkomen dat de nagel door het schuimrubber paneel scheurt. Je kan het schuimrubber paneel vastmaken aan de houten vloerbalken van de zolder (dit zijn de plafondbalken van de verdieping eronder) bovenop de isolatie dat tussen de balken zit.

Stap 2. Schuif de slang van een isolatieblazer in de opening van het dak. Vul het toestel met de losse isolatie en blaas het omhoog in de kleine opening. Deze methode wordt gebruikt wanneer de ruimte zo klein is dat je er niet in past. Normaal wordt dit gedaan door een vakman, maar het is waarschijnlijk mogelijk om het toestel te huren zodat je het zelf kan doen.

Stap 3. Steek normale opgerolde isolatie tussen muursteunbalken en vloersteunbalken. Als er al isolatie aanwezig is, leg dan een extra isolatielaag recht bovenop de eerst laag. Leg het over het bovenste van de balken, bedek de eerste laag zodat alle mogelijke gaten dicht zitten. Niet de nieuwe isolatie vast aan de houten balken, aan de zijkanten die uitsteken of laat he gewoon hoe het is. Het is best lange mouwen en handschoenen te dragen wanneer je aan het werk gaat met opgerolde isolatie. De vezels kunnen je jeuk bezorgen.Plaats een reactie