Hoe druivelaar snoeien?


Hoe druivelaar snoeien? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Laat de wijnranken alle kanten opgroeien in het eerste jaar dat ze in de grond staan. Door overvloedige stengels en bladeren te hebben zal dit helpen om een sterk wortelsysteem te ontwikkelen op onvolwassen wijnranken. Geen enkele besnoeing in het eerste jaar.

Stap 2 Selecteer de sterkste en meest krachtig ogende stengel gedurende de winter van het eerste jaar. Gebruik een bypass snoeischaar, verwijder alle andere stengels aan de voet van de plant of zo dicht mogelijk bij de stam of de hoofdstengel. Zet palen rond de resterende stengel, welke de stam van de plant wordt. Gebruik een wijnstaak of verzeker de rank langs een hek met ijzerdraad.

Stap 3 Laat de stengels groeien van de hoofdstam. Begin in de lente van het tweede jaar, alles te verwijderen maar op twee van de beste zijscheuten na, die van de stam groeien. Als de rank geen vertakking heeft waar u het wilt, klem dan de bovenkant van de hoofdstam af, om zijkant-vertakking aan te sporen.

Stap 4 Kort de bovenkant van de stam af gedurende midzomer van het tweede jaar, als de rank de gewenste hoogte heeft bereikt. Het proces van het snoeien van puntjse zal nieuwe groei langs de hoofdstam forceren. Verwijder elke nieuwe vertakking welke niet in uw plan past.

Stap 5 Kort alles behalve de gewenste zijvertakkingen en de hoofdstam gedurende de tweede winter. Wat u nu heeft is het basisraam voor de plant – een rechtopstaande stengel met twee sets zijvertakkingen.

Stap 6 Laat de rank groeien gedurende de derde lente en zomer, en verwijder alles wat van de stam groeit. U wil het basisraam van de rank behouden.

Stap 7 Laat 12 knoppen langs elke arm gedurende de derde winter zitten. Snoeien gedurende de derde winter is beslissend voor de toekomstige fruitproduktie. Deze 12 zijn de knoppen die vruchten produceren gedurende de vierde zomer. Elk van de 12 moeten 1-2 bladknopen hebben zodat de rank eruit ziet als een stompe kapstok als u klaar bent met snoeien. Deze worden de “vernieuwde knoppen” genoemd en blijven altijd aan de plant zitten.

Stap 8 Snoei de 12 vernieuwde knoppen zo dat er altijd een nieuwe knop groeit vanaf de punt. Deze toepassing zal doorgaan vanaf de vierde winter. Wat u doet is de vernieuwde knoppen langer laten worden en elk seizoen een knoplengte laten groeien. Tijdens de zomer ontwikkelt het fruit aan de nieuwe groei welke ontspringen aan de vernieuwde knoppen. Door ze kort te houden gedurende het sluimerseizoen houdt het de planten onder controle.Plaats een reactie