Hoe doe je regendans?


Hoe doe je regendans? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Vorm twee lijnen paralel tegenover elkaar met ongeveer 4 feet tussenruimte. De mannen saan in een lijn, en de vrouwen in de andere.

Stap 2 Stap naar voren met uw linkervoet.

Stap 3 Til uw rechtervoet op terwijl deze naar voren beweegt, en zet deze voet op de grond. De mannen kunnen krachtiger stampen dan de vrouwen.

Stap 4 Ga door met naarvoren stappen op deze manier – linkervoet – rechtervoet omhoog – stamp op de grond. Anders dan andere Inheemse Amerikaanse dansen die uitgevoerd in een cirkel, bewegen regendansers zich in een vierkant patroon rond de kanten van de kamer of de ruimte waar ze dansen.

Stap 5 Gedurende een maat van het lied, en terwijl naar voren wordt gegaan, kijk naar rechts. Gedurende de volgende maat, kijk naar links. Een zigzag-patroon is gevormd als u op die manier doorgaat.

Stap 6 Tussen de maten, kunnen de dansers stoppen en ronddraaien in navolging van de wind, wat de belofte van regen laat zien. De vrouwen kunnen het lied wat gespeeld wordt opdreunen of zingen, en de mannen kunnen janken met het ritme.Plaats een reactie