Hoe carven?


Hoe carven? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Zoek een verse pompoen in een vorm naar keuze uit. Sommige mensen hebben liever een kleine ronde pompoen terwijl andere mensen liever een grote pompoen in de vorm van een ovaal hebben.

Stap 2: Teken een cirkel of een zeshoek over de bovenkant van de pompoen ter voorbereiding voor het maken van een gat waardoor jouw hand heen past.

Stap 3: Snij met een scherp mes of speciaal gereedschap voor om pompoenen te snijden door de knop aan het uiteinde van de pompoen langs de omtrek heen. Gebruik een heen-en-weer beweging om door de dikke en taaie huid van de pompoen heen te komen..

Stap 4: Verwijder de knop van de pompoen. Deze zal dienen als een deksel. Zorg ervoor dat je zaden of pulp van de pompoen wegschraapt.

Stap 5: Gebruik een grote lepel om de zaden en pulp in de binnenkant van de pompoen weg te scheppen. Houd de lepel bij vast bij de lepelschep om extra kracht te kunnen zetten tijdens het scheppen.

Stap 6: Teken met een viltstift een patroon voor het gezicht op de schoongemaakte pompoen breng met een potlood op de huid van de pompoen markeringen aan. Zorg ervoor dat je de ogen, de neus en de mond groot genoeg maakt. Het is moeilijk om kleine kenmerken te snijden als je een groot mes gebruikt om door de taaie huid van de pompoen heen te komen.

Stap 7: Volg tijdens het snijden door de pompoen heen altijd het patroon.

Stap 8: Duw de uitgesneden kenmerken zachtjes vanuit de binnenkant van de pompoen naar buiten en gooi deze stukken weg.

Stap 9: Plaats een votiefkaars in de pompoen om een spookachtige gloed te creƫren.Plaats een reactie