Hoe carburateur afstellen?


Hoe carburateur afstellen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Kijk het niveau van benzinetank na. De benzine tank moet minstens tot de helft gevuld zijn. Als er minder benzine in zit, zal het moeilijker zijn om de carburator juist af te stellen.

Stap 2. Bereik de carburator van de kettingzaag. Dit is afhankelijk van het model en fabrikant van jouw kettingzaag. Je hebt waarschijnlijk een verstelbare moersleutel en zeskant sleutel nodig om de moeren uit de behuizing te schroeven. Haal de behuizing eraf. De afstelschroeven van de carburator zullen kleine schroefjes zijn dichtbij de motor.

Stap 3. Start de kettingzaag en wacht 3 minuten. Dit geeft de motor tijd om op te warmen, dit is noodzakelijk om de carburator juist af te stellen.

Stap 4. Draai aan de neutraalstand afstelschroef, wanneer je aan de schroef draait zal je horen dat de snelheid van de motor verhoogt of verlaagt. Stel de motor zo af dat de motor in neutraal aan hoge snelheid draait. Dit zal helpen te voorkomen dat de motor
onverwacht uitslaat.

Stap 5. Draai aan de afstelsmoeren voor een lage snelheid. Draai het naar een kant tot de motor ruw begint te draaien. Draai de moer naar de andere kant tot de motor begint te sputteren. Onthoud deze twee posities en draai de moer zodanig dat het juist in het midden van deze twee posities afgesteld wordt. Start de kettingzaag om je lage snelheid afstelling na te kijken.

Stap 6. Zet de machine op volle snelheid. Als het klinkt alsof de machine vlotjes draait met een ruw kantje aan, dan is de afstelmoer juist afgesteld. Als de motor sputtert en hoest, stel de moer dan opnieuw af en start de kettingzaag opnieuw. Herhaal dit tot het geluid van de kettingzaag op volle snelheid goed klinkt.Plaats een reactie