Hoe amandelen pellen?


Hoe amandelen pellen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Vul een kookpot voor ¾ met water en zet het op het fornuis. Zet het fornuis aan en wacht tot het water begint te koken.

Stap 2. Leg de amandels in het kokend water en laat ze drie minuten koken. Haal de pot van het fornuis; zet het fornuis uit. In deze procedure worden de amandels voorgebakken, hierdoor kunnen ze gemakkelijker gepeld worden.

Stap 3. Zet een vergiet in de afwasbak. Giet het water en de amandels erin.

Stap 4. Vul een kom voor ½ tot ¾ met koud kraantjeswater. Leg de amandels in het water om het koken te stoppen.

Stap 5. Laat de amandels voor een a twee minuten in het water liggen. Giet ze in de opvangzeef om het koud water te laten afdruipen.

Stap 6. Neem 1 amandel in je hand en wrijf de bruine papierachtige pel tussen je duim en vingers. De pel zal gemakkelijk loskomen en kan weggegooid worden. Herhaal de procedure met de overblijvende amandelen zodat deze ook gepeld worden.

Stap 7. Leg een amandel op een snijplank en hou het met een hand rechtop. Zet voorzichtig het lemmet van een keukenmes langs de rand van de amandel. Verwijder de eerste hand en druk met het keukenmes naar beneden om de amandel te splijten. Herhaal deze procedure om de overblijvende amandels te splijten. Je hoeft niet hard op het keukenmes duwen, daar de amandels vrij gemakkelijk in tweeën te doen zijn.



Plaats een reactie