Een nieuwe auto kopen


Hoewel de malaise in de auto industrie van enkele jaren terug nu grotendeels voorbij is, zijn nieuwe auto’s nog steeds stukken goedkoper dan ze waren voor de financiĆ«le crisis. Een goed moment om te kopen dus! Maar hoe moet het nu eigenlijk, het kopen van een nieuwe auto?

Kies de juiste auto
Dit klinkt wellicht voor de hand liggend, maar het is belangrijk dat je de tijd neemt om de juiste auto te kiezen. Zoek je iets economisch of gaat het je meer om de performance? Ga je voor image of ga je voor ruimte? Het is goed om van te voren na te denken over je behoeftes in een nieuwe auto en research te doen.

Veel mensen slaan deze stap over en laten zich door een auto handelaar vertellen welke auto zij nodig hebben. Dit is vaak echter de auto die de dealer wil verkopen. Wat jij nodig hebt kan jij ook het best beoordelen, dus laat de beslissing ook niet over een nacht ijs gaan. Heb je besloten en heb je eenmaal bij de dealer nog twijfels over het model? Gewoon weer naar huis gaan en nog even over nadenken.

Ken je prijs
Het internet heeft het bijzonder makkelijk gemaakt om de laagste prijs voor je auto te vinden. Als je een nieuwe auto aanschaft weet je in principe exact wat je koopt, dus ga simpelweg voor de laatste prijs. Hou er wel rekening mee dat de prijs nog op gaat lopen door toevoegingen als het rijklaar maken en het aanmelden van het kenteken. Neem deze bedragen mee in je berekening.

Kijk op de website van de producent
Het is niet ongewoon dat merken je een ‘cashback’ geven op je aankoop. Voor duurdere modellen kunnen deze bedragen snel oplopen, maar de fabrikant zal dit vaak niet naar je overmaken zonder dat je er zelf achteraan gaat. Controleer of er dergelijke acties lopen en neem deze mee in je prijsbepaling. Vergeet je teruggave na aankoop ook niet aan te vragen!

Lening? Vraag deze van te voren aan
Veel dealers bieden leningen of leaseplannen aan om je nieuwe aankoop te bekostigen. Vaak zijn deze echter duurder dan eenzelfde lening die je op persoonlijke titel afsluit. Ga je lenen? Doe eerst onderzoek en zorg dat je voor het doen van je aankoop de financiering al rond hebt.

Verzeker je aankoop!
Als je na jaren tweedehands rijden voor het eerst naar een nieuwe auto overstapt kan het makkelijk lijken om je bestaande autoverzekering door te laten lopen. Je wilt een nieuwe auto echter meestal zo goed mogelijk laten verzekeren. In dat geval is het dus beter om bijvoorbeeld voor een WA + volledig casco autoverzekering van HEMA te gaan. De autoverzekering van HEMA in het bijzonder blinkt uit in prijs en gebruiksgemak met een duidelijke en overzichtelijke website.Plaats een reactie