Recept voor moussaka


Recept voor moussaka. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De benodigdheden

800 gram aubergines
4 aardappelen
600 gram gehakt
120 gram gemalen kaas
1 ajuin
1 blik tomatenblokjes
1 eierdooier
béchamelsaus
olijfolie
peper en zout
paneermeel

Stap 2. De bereiding

Was eerst de aubergines en snij ze vervolgens in schijfjes van een halve centimeter dik.

Bestrooi ze met zout en laat ze vervolgens 1 uur rusten.

Kook nu de aardappelen halfgaar en snij ze vervolgens in dunne schijfjes.

Snij de ajuin fijn en stoof deze even aan.

Vervolgens doe je het gehakt erbij en laat je dit 10 minuten samen bakken.

Nu voegen we de tomaten toe, en mag je kruiden naar eigen smaak met peper en zout.

De aubergines afspoelen en afdrogen met keukenpapier. Langs beide kanten in olijfolie lichtbruin bakken.

Vet nu een ovenschotel in en bestrooi vervolgens met wat paneermeel.

We beginnen nu met een laag aubergines te leggen en vervolgens verdelen we er de helft van het vleesmengsel over.

Dan leggen we hierop een laag aardappelen en de rest van het vleesmengsel.

Tot slotte leggen we opnieuw een laag aubergines.

De béchamelsaus maken, er de eierdooier en de helft van de gemalen kaas doorroeren.

De saus over de aubergines gieten en bestrooien met een mengsel van paneermeel en de rest van de kaas.

Bak de moussaka nu 1 uur in een voorverwarmde oven op 180 °C.

Smakelijk



Plaats een reactie