Recept voor hapjes
Recept voor hapjes. Wij zochten het voor je uit:
Eitjes met zalm
8 hardgekookte eiren halveren. Eidooiers mengen met 2 eetlepels mayo + wat limoen/citroensap + cayennepeper + gemixt 2 schuifjes gerookte zalm + gemixt half uitje + evt wat dille
Stokbroodje boursin
Stokbrood in fijne schijven in de oven even met wat olijfolie en een ‘opgestreken’ knoflookteentje. Besmeer met boursin, werk af met gebakken spek
Toostjes met krabsla & vleessla
basis kopen. Afwerken met peterselie.
Griekse gehaktballetjes
Meng het gehakt met paneermeel, peper, zout, oregano, bieslook, basilicum, een fijne ui en een ei. Bak met olijfolie.
Kruidig hamhapje
Gekookte hesp bestrijken met boursin. Oprollen, in zilverpapier laten in koelkast. Uithalen, snijden en prikken.
Mozarellahapje
Leg een schijfje mozarella op een lepeltje ofzo. Leg er een half kerstomaatje op. Besprenkel met olijfolie, werk af met verse basilicum.
Mini-worstenbroodjes
Ontvorm het kant en klare bladerdeeg. Snij in stukjes gepast voor de in stukken gesneden gebakken curryworstjes. Leg ze er in, rol dicht en bestrijk met eigeel. +- 20 min gaartijd +- 200°
Kaasspiesjes
Kaas in blokjes snijden, er de gesneden augurkschijfjes op prikken + een zilveruitje
Witloofbootjes
Meng garnalen met cocktailsaus, peper en zout. Werk af met peterselie.
Kipspiesjes
Marineer kippenwit in sliertjes gesneden met wat honing, citroensap, peper, zout, basilicum. Bak en rijg aan stokjes