Recept varkensgebraad


Recept varkensgebraad. Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. De ingrediënten

varkensgebraad

Stap 2. De bereiding

De gaartijd van varkensgebraad is natuurlijk afhankelijk van de grootte.

Maar voor een gemiddelde grootte kan je het als volgt doen:

Bak het gebraad goed aan op een hoog vuur in hete boter. Kruid alvast met peper en zout.

Vet een ovenschaal in met boter en leg er het gebraad in.

Besmeer het gebraad met flink veel mosterd en leg er een kruidenbuiltje bovenop (hoeft niet perse).

Koop fond of poederfond en los deze op in een 5tal dl water of maak zoveel runderbouillon.

Giet dit in de schotel.

Zet nu in de voorverwarmde oven een halfuurtje op 180° en daarna 4 uur lekker langzaam garen op 100°.

Als je kan regelmatig (elk halfuurtje) een beetje van de fond of bouillon overgieten, dat houdt nog sappiger!

Fantastisch bij gratin dauphinois of kroketjes met een gestoofd worteltje of witloof.

Smakelijk.



Plaats een reactie