Recept chocoladetaart


Recept chocoladetaart. Wij zochten het voor je uit:

Smelt 225 gram chocolade langzaam au-bain-marie (de chocolade in minst diepe kom zetten in een diepere kom met water in en zo het vuur op)

Terwijl klop je 150 gram boter (licht gesmolten in microgolf op ontdooistand) op met 115 gram kristalsuiker.

Goed kloppen! (elektrisch)

Voeg er 8 eidooiers aan toe. Meng goed.

Klop apart 8 eiwitten stijf, ook elektrisch tot het mooi wit is.

Doe nu de gesmolten chocolade bij het boter-suiker-eidooier-mengsel en voeg er nog 115 gram (gezeefde) zelfrijzende bloem aan toe.

Roer nu stilaan zachtjes de eiwitten er ook door.

Beboter een ronde taartvorm en doe het mengsel erin.

Bak zo’n 45 minuten op 180 graden.

Check eventueel met breipriem of het ok is (als er niets meer aanhangt bij het uithalen).

Laat wat afkoelen.

Haal uit de vorm en snij met een groot broodmes of zo doormidden en doe een flinke laag frambozen of kersenconfituur erop en leg de helft er terug op.

Strijk nu ook bovenaan confituur een laagje.

Smelt nog eens ongeveer 200 gram chocolade voor de eindlaag.

Overgieten…de koelkast in.

Verbluffend en je hele koelkast ruikt ernaar!

Smakelijk!



Plaats een reactie