Hoe zonnepanelen plaatsen?


Hoe zonnepanelen plaatsen? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Gebruik een ladder om op het dak te komen. Maak gebruik van het buddy systeem, zodat er iemand op de grond is die de ladder vasthoudt.

Stap 2 Zoek de dakspanten met gebruik van een balkzoeker. Gebruik krijt om de plek van elke spant aan te geven wanneer je ze hebt gevonden.

Stap 3 Gebruik een laser waterpas om de vlaksteunen voor de zonnepanelen recht te laten krijgen.

Stap 4 Boor de gaten voor met gebruik van een centreerboor om te voorkomen dat de spanten splinteren

Stap 5 Gebruik de bouten, en zet de vlaksteunen vast op de dakspanten. Er zou 3 tot 5 centimeter ruimte moeten zitten tussen het dak en de zonnepanelen om lucht te kunnen alten circuleren en de panelen af te koelen.

Stap 6 Bedek elke steun met een metalen gootstuk.

Stap 7 Gebruik de roestvrij stalen bouten en zet de metalen rails vast op de steunen.

Stap 8 Installeer de zonnepanelen. Sommige zullen op de plek van het railsysteem klikken terwijl anderen erin geschoven moeten worden. Controleer de documentatie van de fabrikant om erachter te komen welke manier moet worden gebruikt. De panelen moeten naar het zuiden worden geïnstalleerd op dezelfde graad als de latitude van je locatie.

Stap 9 Neem een elektricien om je te helpen met het aansluiten van de zonnepanelen.

Stap 10 laat een elektricien de panelen aansluiten op de transformator via het elektrische systeem van je huis en maak de AC DC disconnecties af.

Stap 11 Laat de elektricien de nieuwe stroomonderbreker installeren en de zonnepanelen erop aansluiten.Plaats een reactie