Hoe xp installeren via usb?


Hoe xp installeren via usb? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1. Zet alle installatie bestanden op een USB stick. Om dit te doen, steek gewoon je Windows XP installatie CD in een andere computer met een CD-ROM schijf. Zet de installatie wizard die zal verschijnen wanneer je de CD insteekt uit, en ga naar “Mijn Computer” vanop het bureau blad of vanuit het Start menu. Eens daar, klik rechts op de icoon van de CD schijf en kies de optie “Openen”. Je zal nu alle bestanden op de CD kunnen bekijken. Druk gewoon de “Ctrl” toets op je toetsenbord in en druk op de “A” toets om alle mappen en bestanden op deze CD te selecteren. Klik dan rechts op de selectie en kies “Kopiëren”. Je mag nu het CD schijf venster verkleinen. Steek vervolgens je lege USB stick in je computer en krijg toegang via “Mijn Computer” als het niet automatisch verschijnt. Klik nu gewoon rechts op de schijf en klik plakken. Alle bestanden van de CD-ROM worden binnen enkele minuten naar je USB stick gekopieerd.

Stap 2. Stel je laptop in zonder een CD-ROM die opstart vanop een USB stick. Om dit te doen, raadpleeg je handleiding om te kijken hoe je met jou laptop toegang krijgt tot de BIOS instellingen. Bij meeste computers kan je dit bereiken door op een van de functie toetsen (meestal is dit F8, F10 of F12) te drukken, of te drukken op de “Wissen” toets eens de computer opstart. Vaak zal de computer aangeven om een bepaalde toets onderaan het scherm in te drukken. Eens je toegang hebt tot BIOS, scrol dan met de pijtjestoets naar beneden om het “Opstart order” menu te vinden. Eens je dit menu gevonden hebt, selecteer het dan en verander de opstart order om USB als eerste optie weer te geven. Sla je werk op en verlaat BIOS door de richtlijnen op het scherm te volgen.

Stap 3. Herstart de computer terwijl de USB stick in de computer steekt. De laptop zal beginnen met het laden van de Windows XP instelling bestanden die op de USB stick staan. Volg de richtlijnen op het scherm om Windows XP te installeren.1 Reactie

  1. gijs says:

    Ik mis een belangrijk deel in deze uitleg, je moet de USB stick wel bootable maken anders gaat het niet werken

Plaats een reactie