Hoe word ik gelukkig?


Hoe word ik gelukkig? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1 Kijk naar de wereld om je heen: dit is niet dezelfde vreedzame, vrolijke en voldane wereld, vol met zorgeloze entertainment en plezier. Er zijn veel menen die lijden aan enig verlies van een dierbare of ramp slachtoffers. Er zijn veel mensen die op zijn minst begrip en waardering willen. Jij kunt morgen deze persoon zijn.

Tip 2 Praat meer met de mensen om je heen, niet alleen de mensen die je kent. Praat met de kassière in de winkel wanneer je je aankopen doet. Wanneer je in de rij staat, praat dan met de persoon die naast je staat. Mensen vinden het leuk om te praten en je kunt er iets van leren.

Tip 3 Hou het kind in je. Jaag je kinderlijkheid niet weg. Denk eraan hoe je deze wereld zag toen je nog een kind was. Praat met kinderen en bewonder hun pure en vrolijke mening. Je kunt zelfs het enthousiasme van kind oppeppen. Je kunt ze iets leuks leren.

Tip 4 Wees dankbaar voor alle kleine dingen die je hebt en hebt bereikt in je leven. Laat God je waardering zien en alle mensen die je hebben geholpen om op dit punt in je leven te komen. We kunnen niet verder komen zonder de mensen om ons heen die ons helpen. Het hoeft geen materiaal te zijn die helpen: het belangrijkste is de emotionele steun van een ander. Denk eraan waar je zou zijn als je ouders/man/vrouw/vrienden/collega’s niet behulpzaam en ondersteunend zouden zijn geweest op emotioneel gebied.

Tip 5 Doe iets aardigs voor iemand die je amper kent: dit kan de zwerver op straat zijn of een persoon in nood. Het maakt niet ui of je deze persoon ooit weer zult ontmoeten. Je zult verrast zijn over hoe blij je je zult voelen wanneer je deze persoon helpt.Plaats een reactie