Hoe kan je vermageren?


Hoe kan je vermageren?

Elk pondje gaat door het mondje. Hou het dus simpel: dichthouden die boel. Nee, even serieus, ik probeer al jaren om terug in die broek te kunnen, om die leuke rok weer dicht te krijgen, om weer dat gewicht van weleer terug te bereiken, om terug maatje 38 te hebben en hoe meer ik probeer, hoe gefrustreerder ik raak. Ja, ik heb al de koolsoep geprobeerd, tot wurgens toe. Ja, ik sport veel. Nee, ik ben geen coachpotato of poefpatat. Ja, ik heb de maaltijdvervangers al geproefd… Allemaal met hetzelfde resultaat: je loopt drie, hoogstens vier dagen rond op het minimum minimorum aan calorieën terwijl je enkel maar kan denken aan eten. Als ik zoveel kilo afben (het liefst met 5 kg tegelijk) dan neem ik mij nog eens een rol Pringles met uiensmaak, dan ga ik nog es naar de frituur, dan wil ik nog eens een garnaalkroket. Ik heb al jaren geen zin meer gehad in garnaalkroketten tot je aan het diëten bent geslagen… Waanzin toch? En dan gebeurt het onvermijdelijke: dan kraak je en sla je aan het vreten dat ollebollegijs er misselijk van zou worden.

Dus een goeie raad: vergeet dat diëten en probeer gewoon gezond te doen. ‘s Morgens bruin brood en hou het beperkt! Je hoeft geen gans brood binnen te schrokken. Neem wat koffie met magere melk maar geen suiker, ‘s middags een slaatje en ‘s avonds een lekkere pasta maar hou het bij proeven. Geen twee of drie borden schransen! Drink geen frisdrank maar enkel water, water, water. Tot je plas bijna geur- en kleurloos is. Alles met mate. En hou de tussendoortjes gezond. Geen pralines, geen koekjes, geen taart. Vertel iedereen dat je cholesterol hebt of dat je diabeet bent geworden want als je vertelt dat je op dieet bent, maken ze er een nationale sport van om je toch vet te mesten omdat je toch zeker niet magerder zou worden dan hen! En laat die alcohol voor wat het is… je krijgt er enkel maar zin van. Het is een bom aan suikers en het doet je snakken naar suiker! En eentje is geentje. Voor je het weet heb je de fles leeg en ga je op zoek naar alles wat maar enigszins eetbaar is om het gevoel van genieten helemaal compleet te maken maar de day after slaat de weegschaal je om de oren met gegarandeerd twee kilo erbij. Afblijven!!!

Ga wandelen, lees een boek, verzet je gedachten, put je uit als je een onbedwingbare drang krijgt. Schrijf je gewicht op je keukenbord. Elke week de zondagmorgen. Zo zwart op wit wil je het nooit meer zien staan! Als je gewicht verliest, geeft het je een ontzettende moed om door te gaan. En als het dan nog zonder moeite lukt, enkel door wat gezonder en doordachter om te springen met je maag… wie weet schrijf jij dan wel het volgende artikel op ‘hoe vermageren’?Plaats een reactie