Hoe tijdrijden?


Hoe tijdrijden? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1: Kies een tijdrit uit om te fietsen. Je kunt, afhankelijk van de fietsmogelijkheden in je omgeving uit een groot aantal tijdritten kiezen of je zult een klein beetje moeten reizen. Doe navraag bij de plaatselijke fietsclubs en fietswinkels naar informatie over tijdritten en de racefiets mogelijkheden in jouw omgeving. Het internet is ook een goede bron van informatie.

Stap 2: Schrijf je voor een race in. Je zult afhankelijk van de race misschien inschrijfgeld moeten betalen en van te voren in moeten schrijven maar in de meeste plaatselijke races kun je gewoon op de dag van de race opdagen en meedoen. Zorg ervoor dat je gekwalificeerd bent want in sommige gevallen is een speciale vergunning nodig om mee te mogen doen met het racefiets evenement.

Stap 3: Oefenen voor de tijdrit. Houd rekening met de totale lengte van de race, jouw huidige lichamelijke conditie en hoe vertrouwd jij je met een racefiets voelt. Zorg ervoor dat je goed voor de race bent voorbereid voordat je je besluit in te schrijven. Het is een goed idee om een aantal proefritjes te rijden en tijdens de training sessie meer dan de totale lengte van de race te fietsen. Hierdoor wordt je extra fit.

Stap 4: Bereid een strategie voor de race voor. Tijdritten vergen niet echt veel strategie. Je probeert gewoon zo snel mogelijk te fietsen vanaf het begin tot het eind. Er zijn echter afhankelijk van het parcours en jouw sterkte en zwakke punten een aantal maatregelen die je kunt nemen om de best mogelijke prestatie te behalen. Als je goed bent in het fietsen op heuvels, versnel dan naar deze toe wanneer je fiets. Als je goed bent in afdalingen, probeer dan hier voordeel mee te halen. Zorg ervoor dat je een goed idee hebt van het parcours zodat je van te voren je je poging vanaf het begin goed kunt inschatten. Oefen fietsen met je handen in de beugels van het stuur om de invloed van de wind te verminderen.

Stap 5: Bereid je fiets voor. Sommige wielrenners hebben speciale fietsen voor tijdritten. Ook al heb jij geen speciale fiets, je kunt nog steeds het beste uit je fiets halen. Verwijder overbodig gewicht zoals fietstassen, fleshouders en verlichting. Pomp je fietsbanden op totdat ze volledig opgevuld zijn voor minder rolweerstand. Draag strak zittende fietskleding om de weerstand van de wind te verminderen. Als je er tijdens het trainen tijd hebt kun je er voor kiezen om aerobars op de stuur te plaatsen voor een nog meer aerodynamische fiets positie.Plaats een reactie