Hoe stucadoren?


Hoe stucadoren? Wij zochten het voor je uit:

Stap 1 Bedek de vloer, muur tot muur, met het afdekzeil. Bedek alle meubelen in de ruimte.

Stap 2 Controleer of het plafond glad is, en verwijder alles wat aan het plafond hangt.

Stap 3 Als het plafond recent geverfd is met een glansverf, schuur dit dan lichtjes af. Veeg het naderhand schoon met een vochtige doek

Stap 4 Plak de muren af op de hoek van waar het plafond begint. De bovenkant van de tape moet aan de uiterste bovenkant van de muuw. Dit zal gips van je muren afhouden, en de schoonmaaktijd versnellen.

Stap 5 Doe de veiligheidsbril op. Bereid de gips volgens de aanwijzingen van de verpakking. De meeste gips moet geroerd worden voor gebruik om de ingrediƫnten te mixen die tijdens opslag zijn gescheiden.

Stap 6 Breng wat voorgemixte gips aan op het raapbord met behulp van een plamuurmes. Een raapbord is een vierkant stuk metaal met een handvat aan de onderkant. Dit maakt het makkelijke om het gips te verwerken terwijl je op een ladder staat.

Stap 7 Beginnend bij een hoek van de ruimte, schep wat gips op met de gipstroffel. Breng dit aan op het plafond, aandrukkend met de gipstroffel. Bedek alleen een ruimte van ongeveer 90×90 cm, maar laat randen eromheen. Je wilt niet dat de begin en eindranden zichtbaar blijven. Breng een evenredige laag aan van ongeveer 0,75mm. Schep wat meer gips, en breng dit aan over de verse gips, verwerk het in een patroon of ontwerp. Hoe dikker je de gips aanbrengt, hoe langer het zal duren voordat het droogt. Dit geeft je wat extra tijd om terug te gaan en aan je ontwerp te werken. Hervul je raapbord wanneer nodig.

Stap 8 Ga door in delen totdat het hele plafind is gedaan. Met verse gips, ga je nogmaals over de stukken die oneven lijken. Laat het gips een aantal uur drogen voordat je de tape verwijderd.Plaats een reactie