Hoe puzzelen?


Hoe puzzelen? Wij zochten het voor je uit:

Het opzetten van de tafel

Stap 1: Kies een tafel die je niet voor een ander doeleinde nodig hebt. Kies er èèn die groot genoeg is om de afmetingen van de puzzel kan herbergen met ruimte rond de omtrek om de goten aan te kunnen leggen.

Stap 2: Verplaats voorzichtig alle puzzel stukjes per handvol vanuit de doos naar de grootste goot. Giet niet alle stukjes uit de doos; al het papiersnippers komen dan ook in de goot terecht.

Stap 3: Verdeel de stukjes over de goot. Pik alle stukjes uit die op zijn minst èèn rechte kant hebben en plaats deze, met de juiste kant omhoog, op de tafel

Stap 4: Kijk naar de afbeelding op de doos en verdeel in je hoofd drie overweldigende secties, kleuren of patronen. Zoek deze stukjes uit en rangschik deze over elk van de drie andere goten. Draai alle stukjes om zodat de kant met de afbeelding omhoog wijst en spreidt deze uit.

Het frame bouwen.

Stap 5: Controleer dat je vier goten hebt waarbij alle stukjes met de afbeelding zijde naar boven wijzen en een hoop van stukjes met rechte uiteinden op de tafel. Plaats alle bakken aan de zijkant en zet genoeg ruimte af voor het frame.

Stap 6: Draai alle stukjes met een recht uiteinde om met de juiste zijde naar de boven. Sorteer deze op kleur. Controleer met de afbeelding op de doos om te zien welke kleur patronen de bovenkant, de onderkant en de zijkanten hebben.

Stap 7: Werk, wanneer je stukjes aan elkaar past, aan èèn kant van het frame tegelijk. Maak gebruik van de kleurschaduw en ook de vormen; let op stukjes die ongebruikelijk grote, kleine of vreemd gevormde aansluit stukken hebben. Sluit deze uitzonderingen eerst aan elkaar.

Stap 8: Controleer dat de stukjes daadwerkelijk goed aan elkaar sluiten. Forceer nooit een verbinding enkel omdat het lijkt alsof het gaat passen. Vind de vier hoek stukjes en plaats deze op de juiste plek met de afbeelding als een richtlijn.
De puzzel voltooien.

Stap 9: Kies een goot waarmee je gaat werken en laat de andere goten met rust. Deel de stukjes van deze goot op in groepen. Verdeel deze op kleur schaduw, patroon of ander kenmerk dat verschillende groepen stukjes onderscheid.

Stap 10: Neem een van deze subgroepen uit de goot en plaats deze in het midden van het frame. Probeer nog niet deze stukjes in elkaar te passen.

Stap 11: Sluit deze stukjes in elkaar totdat je alle stukjes uit deze groep gebruikt hebt. Wanneer dit voltooid is, ga dan terug naar de goot en neem een andere groep waar de kleuren gelijkend aan elkaar zijn. Herhaal deze methode totdat de goot leeg is.

Stap 12: Kies een andere goot en haal een subgroep van stukjes uit de goot. Zet deze in elkaar zoals voorheen. Herhaal deze stappen voor de overgebleven stukjes.

Stap 13: Sluit alle secties nauwkeurig aan elkaar aan om de puzzel te voltooien.Plaats een reactie