Hoe moet je iemand condoleren?


Hoe moet je iemand condoleren? Wij zochten het voor je uit:

Tip 1. Erken het verlies van de persoon. Enkele woorden om sympathie te betuigen kunnen voor heel wat troost zorgen bij vrienden of familie in de rouw. Een simpel “ Het spijt me voor je verlies” is vaak al doeltreffend. Soms worden de gevoelens en behoeften van rouwende familie leden over het hoofd gezien tijdens een tragedie.

Tip 2. Stuur een kaart. Je kan kaarten met sympathie betuigingen kopen in warenhuizen, dag en avond winkels en in de speciaal zaak voor kaarten. Een kaart zal de familie laten weten dat je aan hen denkt.

Tip 3. Ga naar de begrafenis of herdenking dienst. Het is belangrijk dat de rouwende familie, vrienden en familie leden rond hen hebben tijdens deze moeilijke periode. Naar de begrafenis gaan toont aan dat je de familie steunt.

Tip 4. Stuur wat eten of laat het bezorgen. Eten brengt mensen samen en is vaak een belangrijk deel van de wake of herdenking diensten. Rouwende mensen hebben vaak de energie niet om voor zichzelf te koken. Eten en snacks meebrengen is een manier om je sympathie te betuigen en hen door de rouw periode heen te helpen.

Tip 5. Stuur bloemen naar de begrafenis of naar het huis van de familie. Omringd zijn door mooie bloemen kan de familie helpen om zich geliefd en gesteund te voelen tijdens de rouw periode. Ze kunnen ook het stress niveau verminderen.

Tip 6. Schenk geld ter nagedachtenis van de overledene. Een schenking aan een medisch onderzoek organisatie of een favoriet weldadigheid doel is een goede manier om de overledene te eren.

Tip 7. Bied aan om boodschappen te doen voor de rouwende familie. Gewone dingen zoals naar de kruidenier of apotheek gaan kunnen moeilijk zijn voor iemand in de rouw. Aanbieden om te helpen kan wat van de spanning op de familie verminderen.Plaats een reactie