Hoe moet je haren uit het tapijt verwijderen?


hondenhaar

Wie huisdieren heeft, kent het probleem. De diertjes verliezen haar, en dat kruipt in het tapijt. Rondgaan met een gewone stofzuiger is niet voldoende om de haren uit het tapijt te krijgen. Zelfs met de krachtigste zuiger is het nog onbegonnen werk. De fijne katten- en hondenharen zitten soms goed verweven met de tapijtharen. Hoe moet het dan wel, die extra vacht uit het tapijt verwijderen?

In de handel zijn speciale handschoenen verkrijgbaar, met aan één kant een ruw stuk. Deze dienen precies om haren uit tapijt en zetels te verwijderen. Helaas zijn deze hulpjes vaak duur, ze verslijten snel, en zijn ook niet echt efficiënt. Bovendien, niet iedereen heeft zin om (zeker bij een groot tapijt, of vast tapijt) een uur of langer op handen en voeten rond te lopen. Inderdaad, om zo een handschoen voor het tapijt te gebruiken, moet je echt letterlijk op je knieën gaan zitten. Dit vormt een hele belasting voor de rug! Houd je ook nog eens rekening met de druk die je op zo een handschoen moet uitoefenen, voor een efficiënte werking, dan is het plaatje compleet.

Voor wie rugklachten wil vermijden, en toch een proper tapijt wil, zonder bovendien de meerkost van (om de zoveel tijd) een nieuwe handschoen voorgeschoteld te krijgen, graag een truukje!
Het antwoord is simpel: maak je gewone aftrekker nat, en trek, zonder dweil, en met de tapijtharen mee, het tapijt af. Elk tapijt heeft een richting waarin dit goed gaat. De haren klitten dan samen tot een bol, en op het einde is er nog maar één keer bukken nodig om die bol, en eventueel de haren eronder op te rapen. Dit balletje kan zo de vuilnisemmer in.

Klaar is kees! Snel, voordelig, handig en gezond (voor de rug) dus!Plaats een reactie